Google-Maps of Bible-Maps

Enige jaren geleden was ik in retraite in een klooster en ging om 14h een wandeling maken in de bossen van de Leender- en Kennemerheide. Rust, dus geen telefoon mee, en ik zou het wel redden zonder kaart, ik was er tenslotte al vaker geweest. Het weer veranderde, de zon verdween en alleen donkere wolken bleven over. Ik liep in een dicht begroeid bos waar alle paden op elkaar leken. Ik dacht de weg te herkennen, maar na uren wandelen stond ik weer op hetzelfde punt, ik wandelde rondjes. Geen zon om me op te oriƫnteren, alleen maar bomen en zandpaden die op elkaar leken. Ik kon niet anders dan bidden om hulp om een wijze keuze te maken. Ik besloot om geen afslag meer te nemen tot ik aan de rand van het bos zou komen waar ik me zou kunnen oriƫnteren op b.v. een kerktoren. Rond 19h had ik de rand van het bos bereikt en zag inderdaad een kerktoren. Ik moest nog bijna twee uur wandelen tot ik weer op mijn logeeradres was. Om 21h ging de poort van het klooster dicht, ik klopte en de deur werd voor me opengedaan, ik was nog net op tijd. Zucht!
Michiel deelde afgelopen zondag over de opdracht aan de dienaren om de vaten te vullen met water: als Jezus iets zegt; neem je verantwoording! In het wonder waarin Jezus van water wijn maakte, betrok hij omstanders. Jezus wil jou actief betrekken en je niet passief laten in je geloofsleven. Ik was verdwaald in het bos, ik pakte Bible-Maps en ging bidden, maar ik moest wandelen en Jezus gaf richting in mijn denken. Een kar die stilstaat kun je geen richting opduwen. Dus, biddend op pad! Mooie uitdaging om zo met Jezus je weg in het leven te vinden. Dan krijgt God de eer i.p.v. Google.

Tot slot een mooie song voor onderweg. KLIK HIER

Tot volgende week.