Hollen en stilstaan

Voor sommigen was het wandelen tijdens het bikkelweekend een moment van rust middenin een druk leven. Ik ben eerlijk, ook ik ben altijd druk en ren heel wat af in het leven, van de ene “verantwoording” naar de andere. Zelfs toen mijn moeder eind 2008 vanwege ALS ongeneeslijk ziek bleek, rende ik in de drie jaren die daar op volgde maar door. Telkens kort even bij moeder langs…tot… het moment dat we ervoor kozen om onze moeder in haar laatste weken thuis zoveel mogelijk zelf te verzorgen. Met z’n drieën en een paar lieve verzorgenden hadden we een intens intieme tijd met elkaar. Na haar overlijden besefte ik pas hoe intens intiem en liefdevol die tijd ook voor mijn moeder was en… hoe ik het vaak te druk had met “mijn verantwoordelijkheden” tijdens de jaren van haar ziekzijn. Ja, ik zou het nu anders doen, ik zou nu tijd vrijmaken en mijn leven tot stilstand laten komen om haar meer te laten genieten van het samenzijn. Dat besef heeft dus best veel gekost, dat voel ik nog steeds. En wat heb ik gewonnen met al dat rennen?

Tijdens de reis naar Israël appte Monique “ik mis je”, en na de Israëlreis, anderhalve dag later, was ik alweer op weg naar de Ardennen. Maar de woorden “ik mis je” klonken door en brachten me weer terug naar de herinnering aan mijn moeder die altijd alles opzijzette voor haar kinderen en wachtte en wachtte tot iemand tijd voor haar had.

Ik weet dat onze Vader in de hemel nog beter voor me is dan mijn moeder, nog meer geduld met me heeft, in me gelooft en daarom volkomen in me geïnvesteerd heeft door Zijn Zoon ook voor mij te laten sterven. En hoe vaak zit Hij te wachten op jou en mij?

Sta eens wat langer stil in de tijd naar Pasen om tijd te nemen voor je Vader in de hemel!